Nóż Sujihiki Miyabi 5000MCD - 24 cm

  • Obserwuj produkt:
  • Dodaj recenzję:
  • Kod: 34378-241-0
  • Marka: Miyabi
  • Dostępność: Zwykle wysyłamy w 1-2 dni robocze

  • Najniższa cena 30 dni przed obniżką: 2 149,65 zł brutto
  • Cena katalogowa: 2 529,00 zł
  • Oszczędzasz: -404,64 zł (16 %)
  • 2 124,36 zł
  • szt.

RATY 10x0%. WYBIERZ SYSTEM PAYU.
CZYTAJ WIĘCEJ...

KUP TERAZ I STWÓRZ SWÓJ WYMARZONY DOM.
ZRÓB TO TERAZ W 3 PROSTYCH KROKACH.

WYBIERZ WYGODNĄ DOSTAWĘ.
Twoje zakupy dostarczymy do Paczkomatu lub do domu kurierem DPD lub Inpost.
Jeśli zrobisz zakupy powyżej 300 zł pokryjemy koszt dostawy.

ZAPŁAĆ PROSTO I BEZPIECZNIE.
Wybierz płatność przez system Przelewy24, PayU lub przelew bankowy. Możesz także skorzystać z płatności odroczonej i ratalnej PayPo. Dostępne są także nieoprocentowane raty 0% przez system PayU.

CIESZ SIĘ PRAWEM ZWROTU DO 30 DNI.
Dobrze wybrałeś. Jeśli jednak zwrócisz produkt w terminie do 14 dni otrzymasz pełny zwrot.
Jeśli zwrócisz go po 14 dniach i przed upływem 30 dni od dostawy, wpłaconą kwotę wykorzystasz na inny produkt z naszej oferty. 

Dlaczego warto kupić nóż Sujihiki Miyabi 5000MCD?

Nóż SUJIHIKI z serii MIYABI 5000MCD to japoński nóż do mięsa, którego ręcznie kute ostrze pokrywa aż 100 warstw różnego rodzaju stali. Rdzeń ostrza wykonany został ze sproszkowanej stali MicroCarbide MC63. Wykonane w ten sposób klingi odznaczają się ekstremalną twardością i charakteryzuje je charakterystyczny, unikatowy, damasceński wzór. Najwyższej jakości surowce oraz wyjątkowe metody ich obróbki wpływają ponadto na bardzo długą żywotność narzędzi marki Miyabi.

Estetyka i funkcjonalność gwarantują jednak nie tylko wybitne ostrze, ale też szczególny uchwyt. Wyprodukowany z drewna brzozy Masur posiada ergonomiczny kształt i doskonale komponuje się ze stalową klingą. Nóż SUJIHIKI szczególnie nadaje się do cięcia mięs i ryb, jak również krojenia wybornych pieczeni.

Swą niewiarygodną ostrość nóż SUJIHIKI zawdzięcza wyjątkowemu procesowi obróbki. Ostrze szlifowano ręcznie na dwóch naturalnych, obrotowych kamieniach, po czym polerowano na skórzanych pasach. Metoda ta, zwana szlifem Honbazuke, czyni SUJIHIKI niespotykanie ostrymi i nadaje im niecodzienny wygląd. Wykonane w ten sposób noże posiadają rewelacyjne właściwości tnące i antykorozyjne a w razie konieczności pozwalają się w prosty sposób naostrzyć. Dzięki temu świetnemu pomocnikowi kuchennemu wszelkiego rodzaju pieczenie czy inne potrawy mięsne pokrojone zostaną szybko, łatwo i bez wysiłku.

CECHY SZCZEGÓLNE

  • Rdzeń ostrza ze stali MicroCarbide MC63 osadzony w 100 warstwach stali – dla niespotykanej twardości ok. 63 HRC i doskonałych właściwości tnących
  • Hartowane lodem ostrze CRYODUR – wyjątkowo ostre, elastyczne i odporne na korozję
  • Oryginalny japoński profil ostrza
  • Klinga dwustronnie ostrzona szlifem Honbazuke gwarantująca wybitną ostrość
  • Uchwyt z drzewa brzozy Masur w kształcie litery D dla optymalnej równowagi, kontroli i pracy pozbawionej wysiłku

WYMIARY

Długość ostrza: 24 cm
Długość uchwytu: 13.8 cm
Szerokość ostrza: 0.2 cm
Szerokość uchwytu: 2.3 cm
Wysokość: 3.4 cm
Masa: 0.17 kg

Jeśli planujesz większe zakupy możesz skorzystać z atrakcyjnego systemu rabatowego. Korzyści rosną wraz z wartością zamówienia. Rabaty naliczane są automatycznie a ich wysokość i wartość są prezentowane po dodaniu produktów do koszyka.

Zakupy od 4.000 zł - Rabat 2%
Zakupy od 8.000 zł - Rabat 4%
Zakupy od 12.000 zł - Rabat 6%

Jeśli planujesz zakupy o wartości powyżej 20.000 zł, skontaktuj się z nami. Przygotujemy atrakcyjną ofertę.