Nóż Santoku z serii Ballarini Tanaro jest prawdziwym międzynarodowym, wszechstronnym talentem: typowe, japońskie, szerokie ostrze i ekstremalna ostrość łączą się z eleganckim, europejskim wyglądem. Ostrze o długości 18 cm wykonano z niemieckiej stali nierdzewnej.
To, czym dla nas jest nóż szefa kuchni, w Japonii reprezentowane jest właśnie przez noże Santoku. Słowo „Santoku” oznacza „trzy cnoty” i odnosi się do bardzo dobrego krojenia mięsa, warzyw oraz ryb. Trzy kolejne cnoty noży Ballarini to wysoka ostrość, doskonałe właściwości tnące oraz niespotykana odporność na korozję. To wszystko pięknie komponuje się z ergonomicznie ukształtowanym uchwytem ze stali szlachetnej, płynnie przechodzącym w ostrze, co gwarantuje higienę pracy, uniemożliwiając resztkom jedzenia wdzieranie się w szczeliny. Pomimo zalecanego mycia pod bieżącą wodą, nóż można czyścić również w zmywarce.
Ten wszechstronny nóż może być używany praktycznie do wszystkich prac kuchennych. Obojętnie, czy to porcjowanie mięsa lub ryb, czy siekanie aromatycznej bazylii, oregano bądź szałwii – ten pięknie prezentujący się nóż, łączący mat z wysokim połyskiem cieszy na każdej płaszczyźnie.
CECHY SZCZEGÓLNE
- Wysokiej jakości ostrze z niemieckiej stali nierdzewnej
- Ergonomiczny uchwyt z piaskowanej stali szlachetnej
- Bardzo dobre właściwości tnące i antykorozyjne
- Można myć w zmywarce, zalecane mycie pod bieżącą wodą
- Elegancki design łączący matowe i polerowane wykończenie
WYMIARY
Długość ostrza: |
18 cm |
Długość uchwytu: |
13.2 cm |
Szerokość ostrza: |
0.2 cm |
Szerokość uchwytu: |
2.5 cm |
Wysokość: |
4.6 cm |
Masa: |
0.28 kg |
Jeśli planujesz większe zakupy możesz skorzystać z atrakcyjnego systemu rabatowego. Korzyści rosną wraz z wartością zamówienia. Rabaty naliczane są automatycznie a ich wysokość i wartość są prezentowane po dodaniu produktów do koszyka.
Zakupy od 4.000 zł - Rabat 2%
Zakupy od 8.000 zł - Rabat 4%
Zakupy od 12.000 zł - Rabat 6%
Jeśli planujesz zakupy o wartości powyżej 20.000 zł, skontaktuj się z nami. Przygotujemy atrakcyjną ofertę.